A Dakar története

Rallimádók

Central Europe Rally - Budapest-Dakar Rallye - A dakar világa, története

Bookmarking

Videó

Utolsó kommentek

Vasárnap indul a Central Europe Rally

2008.04.18. 06:11 | irodeak | Szólj hozzá!

Címkék: motor verseny autó kamion quad budapest dakar cer central europe rally

A Közép-Európa-rali: 268 egység rajtol.

Összesen 268 autó, motor, quad és kamion rajtol az április 20. és 26. között Magyarországon és Romániában lebonyolításra kerülő Közép-Európa-ralin, amely a tereprali Dakar-széria első versenye lesz.

Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta, hogy a kormány 200 ezer eurós költségvetési támogatásban - több mint ötvenmillió forint - részesíti a viadalt. 
Hozzátette: 240 nemzetközi sajtóakkreditáció érkezett és 160 tv-csatorna közvetít majd a versenyről, Magyarországról.

"Jó az országnak, jó az autósportnak és jó az ország imázsának, hogy megrendezhetjük ezt a versenyt" - mondta az államtitkár. " Ilyen sajtóérdeklődés csak nagyon ritkán adatik meg nekünk. Több tízezer külföldi vendég várható, jellemző, hogy Debrecenben már nem lehet szállást találni és a Balatonon is hasonló a helyzet." 

Szalay, aki szervezőként és versenyzőként is részt vesz a nagyszabású eseményen, elmondta, hogy Magyarországról is népes mezőny indul a viadalon: összesen 11 autó, 6 quad és motor, továbbá 6 kamion próbál majd szerencsét a nehéz terepeken. A verseny teljes távja 2006 km, ebből 1110 km a mért szakasz.

"A világ legjobb versenyzői is eljönnek, itt lesz az összes gyári csapat, így az autósoknál a Hammer, a BMW, a Volkswagen és Mitsubishi, a motorosoknál pedig a KTM" - fogalmazott Szalay, majd hozzátette, 41 ország versenyzői rajtolnak a Közép-Európa-ralin, közülük a legnépesebb gárda - mintegy 30 százalék - a Dakar"őshazájából", Franciaországból érkezik.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy "Hello Tavasz" néven ingyenes rendezvénysorozat színesíti majd az autós-motoros versenyt. A program pénteken Szegeden kezdődik, ahol a Dakar-autók bemutatója mellett többek között Charlie ad élő koncertet, majd jövő kedden Debrecenben, szerdán és csütörtökön Székesfehérváron, április 26-án pedig Balatonfüreden a célba érkezésnél lesz "vígasság".

Forrás: cerally.com

A bejegyzés trackback címe:

https://bpdakar.blog.hu/api/trackback/id/tr4430909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása