A Dakar története

Rallimádók

Central Europe Rally - Budapest-Dakar Rallye - A dakar világa, története

Bookmarking

Videó

Utolsó kommentek

Az első gyorsasági szakszon Palikék borultak, de folytatják

2008.04.20. 18:18 | irodeak | Szólj hozzá!

Címkék: autó palik lászló budapest dakar cer central europe rally darázsi gábor kristóf márton simon:péter mark miller toni manresa

Palik László és Darázsi Gábor felborult a Nissannal a Közép-Európa-rali első gyorsasági szakaszán, a tereprali Dakar-széria első versenyén.

Az MTI értesülése szerint Palik a Dabas közelében fekvő Kardostanya mellett rendezett 63 km-es szakasz célja előtt mintegy 2,5 km-rel borult. A gép súlyosan megrongálódott, ami csak elromolhatott, az el is romlott, így a motort, kuplungot, féket, szélvédőt és minden egyebet cserélni kellett. A csapatnak sikerült kijavítani a sérüléseket és az a döntés született, hogy folytatják a viadalt.



Palikék borulása egy újabb karambolt eredményezett: Kristóf Márton és Simon Péter nem sokkal később - ugyancsak egy Nissannal - arra száguldott, ahol Palikék buktak, megpróbálták kikerülni a "roncsot", ami sikerült is, csak éppen nekicsapódtak egy fatuskónak. Komoly, de javítható kár keletkezett, így a duó tovább száguldhat Nagybánya irányába. 

Nemcsak a magyarokat ért baleset az autósoknál: az amerikai Mark Miller a beszámolók szerint egy olyan "dupla axelt" mutatott be a Volkswagennel, hogy aki látta, könnyen nem feledi. A spanyol Toni Manresa is bukott: az Isuzuval versenyző pilótát, aki a hátát fájlalta, mentőhelikopter szállította a kórházba, ahol 24 órás megfigyelés vár rá.

forrás: hvg.hu


(Fotó: Mihádák Zoltán inforadio.hu)


A bejegyzés trackback címe:

https://bpdakar.blog.hu/api/trackback/id/tr64434261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása