A Dakar története

Rallimádók

Central Europe Rally - Budapest-Dakar Rallye - A dakar világa, története

Bookmarking

Videó

Utolsó kommentek

A harmadik napról

2008.04.23. 17:35 | irodeak | Szólj hozzá!

Címkék: motor verseny autó versenyző kamion futam budapest dakar

A hétfői nehéz, olvadó hótól latyakos pálya keddre még nehezebbé vált. Az eső sem maradt el a 3. napon a Közép Európa Rali harmadik versenynapján, így a szervezők úgy döntöttek, hogy megint lerövidítik a nagybányi szakasz egy részét.

A motorosoknál a szlovák Jaroslav Katrinak (KTM) nyerte meg mind a két futamot és feljött összesítésben a második helyre. Az összetettben még mindig David Casteu (KTM) vezet, a harmadik a chilei Francisco Lopez (KTM).

Az autósoknál a dél-afrikai Giniel De Villiers (VW) jól teljesítve nyerte meg a második szakaszt. Összetettben a francia Stephane Peterhansel (Mitsubishi) átvette a vezetést, 2 perc 8 másodperccel Dieter Depping (VW) előtt. Mögötte Luc Aphand és Nani Roma következik a sorban a 3. és a 4. helyen.
A már korábban említett Masuoka egy szerencsétlen baleset miatt volt kénytelen feladni a versenyt, mert navigátora Pascal Maimont elsodorta Sainz és eltört a sarka, így nem tudják folytatni a küzdelmeket.

A kamionoknál a keddi napon csak egyetlen szakaszt, a második, 36 kilométeres gyorsaságit számították bele az időeredményekbe, ahol Loprais diadalmaskodott, de az összetetben egyre nagyobb előnnyel Hans Stacey vezet..



Szerdán a versenyzők reggel Debrecenből indulva teljesítik az 580 kmes távot, melyből 150 km a gyorsasági szakasz. Az első gyorsasági a vasárnapról jól ismert dabasi lőtéren lesz, míg a második gyorsasági etap a Veszprém melletti katonai lőtéren kerül megrendezésre.

Forrás: rally.itthon.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bpdakar.blog.hu/api/trackback/id/tr17438636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása