A Dakar története

Rallimádók

Central Europe Rally - Budapest-Dakar Rallye - A dakar világa, története

Bookmarking

Videó

Utolsó kommentek

Argentína - Chile 2009: 100% Dakar

2009.01.01. 16:47 | irodeak | Szólj hozzá!

Címkék: chile dakar argentina dél amerikai rali

Dűnék, puha homok, határtalan utak, helyek

Argentína - Chile 2009: 100% Dakar

A több mint száz napos terepbejárás után most csapataink egy igazi Dakarra invitálja résztvevőit, hogy megmérettessenek a közel 5650 km-es gyorsaságikon.
Dűnék, puha homok, határtalan utak, helyek…egyszóval minden, ami csak kell ahhoz, hogy a versenyzők egyetlen percre sem feledkezzenek meg arról, hogy a Buenos Aires-i cél elérése január 17-én nem lesz egy könnyű menet. Patagónia síkságai, az Atacama sivatag, és az Andok hegyei közötti utak, a délvidéki nyár hevében, tökéletes környezetet teremtenek a pilóták eltökéltségének bizonyítására a 2009-es Dakaron.

És sokan felvették a kesztyűt. A január 3-i reggelen 43 ország 530 csapata képviselteti majd magát és indul útnak Buenos Airesből: 230 motoros, 30 kvad, 188 autó és 82 kamion. A dél-amerikai Dakar adatai egyedülállóak. És ezen felül elmondható, hogy, a világ rali csapatainak elitje fogja összemérni erejét ezen az új és ismeretlen vidéken. A Mitsubishi címe most szabad préda a legnagyobb riválisok, mint a Volkswagen, BMW és a Team Gordon számára.

A T2-ben megtaláljuk a Toyotát és a Nissant, akik a hőn áhított győzelem reményében indulnak. A kétkerekűek között a KTM erőteljesen igyekszik megőrizni dominanciáját. Természetesen a legjobb kamion-csapatok is képviseltetik magukat, a Kamaz, a Tatra, a Hino, a Mercedes és a Ginaf is ott lesz, és megpróbálják megszerezni a címvédő Man-tól az első helyet. Argentína és Chile tökéletes hely a mindig is a kalandokat kedvelő Dakar versenyzőknek. A mostani kivételes verseny grandiózus helyszínein új horizontok felfedezésére lesz lehetőségük.

A Dakar 2009 résztvevőinek lelkesedése óriási visszhangra talál az argentínek, és a chileiek körében, akik nagyon várják az eseményt. A verseny egész Dél-Amerikban népszerű, kifejezetten kedvelik az autóversenyeket és a kalandokat. A Dakar ötvözi mindezt, a felfedezés és az ismeretlen megismerésének vágyával csábítja a versenyzőket és a rajongókat. Átkelve az óceánon a rali készen áll egy hamisítatlan élmény megélésére. 100% Dakar.

A szervezőknek a kihívás sajátosságát kell megteremetniünk, mivel ígéretet tettek. Elkötelezték magunkat, ezért folyamatosan felülvizsgálják döntéseinket, hogy megmérettessenek és megismerhessenek. Egyetlen gondolattal a fejünkben: emberi kaland, extrém kaland.
 

 

Forrás: acrally.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bpdakar.blog.hu/api/trackback/id/tr70851796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása