A Dakar története

Rallimádók

Central Europe Rally - Budapest-Dakar Rallye - A dakar világa, története

Bookmarking

Videó

Utolsó kommentek

Hazai előny a magyar Dakaron

2008.04.18. 17:17 | irodeak | Szólj hozzá!

Címkék: verseny budapest dakar cer central europe rally magyar dakar tereprallisok

A magyar egységek előnnyel indulhatnak majd a terepralisok nemzetközi krémjét felvonultató Közép Európai Ralin, hisz jól ismerik a terep nagy részét, ám ennek ellenére nem bízzák el magukat.

A hazai indulók közül az esélyesebbek közé számít a magyar bajnoki címet immáron második éve birtokló Kis-Czeglédi páros. Kisék mellett a Technosport színeiben indul még az Ács-Bagics páros, a Kovács-Sipos-Tóth kamionos trió és előfutóként a Péter-Hegedűs autós duó. 

A rajthoz álló magyaroknak előnyt jelenthet, hogy a Közép Európai Rali néhány szakasza a magyar bajnoki futamokról számukra már ismert. A Kis Sándor-Czeglédi Péter páros a pályákon már több győzelmet is aratott korábban, ennek ellenére nem bízzák el magukat:

"Ennek a versenynek most nem sok köze lesz a klasszikus sivatagi pályákhoz, hiszen homok egyáltalán nincs, viszont a két lőtér, illetve a román szakaszok azért nagy feladat elé állítanak minden versenyzőt. A magyar mezőnynek talán egy picit több esélye van most itt egy-egy kiemelkedő eredményre, hiszen ezeknek a pályáknak egy jelentős részén már évek óta versenyzünk, de a jellegét legalábbis mindenképpen ismerjük. Igaz, a szakaszok nem lesznek több száz kilométer hosszúak, de azért hosszú lesz ez a verseny és úgy gondolom, inkább ésszel kell menni sem mint erővel, s ez főleg a román szakaszokra lesz igaz!" - magyarázta Kis Sándor.

"Gőzerővel készülünk a futamra, ami nekünk is Péterrel, de az egész csapatnak is nagy kihívás lesz, hiszen három autóval és egy kamionnal képviseltetjük magunkat. A mi autónk tulajdonképpen készen van, apróságok vannak hátra, ami Olaszországban „elmászott” azt kijavítottuk és ismét remek autót raktak össze a srácok" - tette hozzá.

Forrás: vezess.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bpdakar.blog.hu/api/trackback/id/tr29431675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása