A Dakar története

Rallimádók

Central Europe Rally - Budapest-Dakar Rallye - A dakar világa, története

Bookmarking

Videó

Utolsó kommentek

Nehéz szakasz Nagybánya környékén

2008.04.22. 07:47 | irodeak | Szólj hozzá!

Címkék: motor verseny autó versenyző futam budapest dakar szalay balázs cer central europe rally kis sándor stephan peterhansel

Nagybánya környékén igen nehéz szakasz várta a versenyzőket, az utakon nem keresztbe, hanem hosszában hömpölygött a víz lefelé. A szakasz egyrészt ki is hagytak a szervezők, mert az teljesen járhatatlannak bizonyult.

Az autósoknál nagyon erős a verseny, mindegyik szakaszt más versenyző nyerte, egyelőre első a Mitsubishi kilencszeres Dakar-győztese, Stephan Peterhansel, azonban szorosan mögötte: Carlos Sainz és Dieter Deppin.

A magyar autósok közül Kis Sándor a 15., míg Szalay Balázs a 19. helyet foglalja el.


Kis Sándor így értékelt a második napot követően: "Mai napon alaposan vissza kellett fogni magunkat, hogy ezen a havas, saras, köves, rizikós szakaszon biztonsággal célba érjünk. Sok helyen még fél méteres hófalak között autóztunk, ha lecsúszunk az útról, annak komoly következményei lettek volna.”

A motorosoknál David Casteu vezet.

Az éllovas Marc Coma feladta a ralit. A spanyol versenyző hétfőn kétszer is bukott, teljesítette ugyan a távot (második legjobb idővel ért be), de annyira bedagadt a lába, hogy úgy döntött nem kockáztat, inkább feladja a versenyt

A verseny kedden Nagybánya környékén egy újabb 152 km-es gyorsasági szakasszal folytatódik, majd a mezőny áthajt Debrecenbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://bpdakar.blog.hu/api/trackback/id/tr90436460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása