A Dakar története

Rallimádók

Central Europe Rally - Budapest-Dakar Rallye - A dakar világa, története

Bookmarking

Videó

Utolsó kommentek

Remek győzelem David Casteu és Carlos Sainz számára

2008.04.27. 23:40 | irodeak | Szólj hozzá!

Címkék: verseny autó kamion budapest dakar cer central europe rally közép európai rali

A Közép-Európa Rally utolsó szakasza mindent eldöntő volt az autók versenyében, ahol Carlos Sainz és Stephan Peterhansel harcolt a másodpercekkel. A motoroknál már kevésbé volt kiélezett a küzdelem, David Casteu megnyerte az első Közép-Európa Rally versenyt.

Ötödször indult az élről Favid Casteu (KTM), aki folyamatosan riválisára, a chielei Francisco Lopez-re (KTM) figyelt, hogy végül a 150 kilométeres szakaszt befejeztével megnyerje a Közép-Európa Rallyt, ahogy azt remélte. A nizzai születésű versenyző első győzelmét aratta a KTM csapat hivatalos motorosaként: 2 perc 58 másodperccel végzett a chilei Francisco Lopez (KTM) előtt, aki az osztrák csapatnál a 690-es kategóriában indult. A harmadik helyet az összetettben 19 perc 39 másodperccel a győztes mögött Alain Duclos (KTM) érte el. Az utolsó szakaszon is győzelmet aratott, és végül az ötödik helyen végzett Cyril Despres, a 2007-es Dakar győztese, akit a spanyol Jose Pelliecer előzött még meg a negyedik helyen.

Az autóknál fantasztikus küzdelmet folytatott Carlos Sainz (VW) és Stephane Peterhansel (Mitsubishi), akik között csak 18 másodperc volt a különbség a nap rajtjánál.  Miután a francia elkövetett egy apró navigációs hibát a rajt után nem sokkal, közel 1 perce hátrányba került ellenfelével szemben. A Dakar királya második helyen végzett 2 perc 1 másodperces különbséggel a korábbi Rally világbajnok mögött. A másik piros-kék harcban a fiatal német Dieter Depping (VW) bizonyult jobbnak, aki 54 másodperccel előzte meg Luc Alphand-t. utánuk Carlos Souza (VW) következik, majd a hatodik helyen a francia Bruno Saby, az első BMW-s versenyző. Philippe Gache a 8. helyet érte el közel 1 órával Sainz mögött a kétkerékmeghajtású Buggy-val.

Első alkalommal hirdették meg külön a quad kategóriát, ahol a francia Hubert Deltriau (Polaris) győzött 28 perc 52 másodperccel megelőzve honfitársát és barátját, Chirstophe Declerck-et (Yamaha), aki egyébként megnyerte az utolsó szakaszt. A harmadik pozícióban a szlovák Martin Antal (Polaris) végzett.

A kamionoknál a közönség-kedvenc, Holland Hans Stacey (MAN), a 2007-es Dakar győztese 33 perc 43 másodperces előnnyel végzett az élen Wulfert Van Ginkel (Ginaf), és 53 perc 18 másodperccel a cseh Ales Loprais (Tatra) előtt.

Forrás: dakar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bpdakar.blog.hu/api/trackback/id/tr62444862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása